Nieuws

Cultuurmarkt Huis 73

Dinsdag 7 maart 2023 organiseerde Huis73 de cultuurmarkt met de Bossche cultuur- en leesroute voor seizoen 2023-2024. Muzikintje presenteerde zich met een kleurrijke tafel. Veel basisscholen hebben ons dit seizoen al gevonden. Zo verzorgden we lessen op basisschool Het Rondeel, basisschool Nour en BBS Boschveld. We hopen dat we ook met andere basisscholen een mooie samenwerking kunnen opbouwen komend seizoen.

Bedrijfskleding

Op 11 juni 2022 verzorgden Inge en Renske meerdere workshops ouder-kind muziek voor Huis 73, de bibliotheek in Perron-3. De 'Boekstartdag' vond plaats en Muzikintje had de eer al zingend over diverse iconische boekfiguren (zoals Rupsje Nooitgenoeg en Dikkie Dik) deze dag extra bijzonder te maken. De workshops waren een groot succes!

Muzikintje wordt steeds vaker benaderd om dergelijke workshops te verzorgen. Daarom werd het tijd om voortaan nog beter voor de dag te komen met onze eigen bedrijfskleding. Op 8 juli 2022 is deze kleding voor het eerst gepresenteerd tijdens een filmles voor het tot stand komen van een promotiefilmpje ouder-kind muziek. (Deze zal gelanceerd worden in september 2022 met de start van het nieuwe schooljaar...)

 

Cultuurmarkt Tramkade Den Bosch

Muzikintje is er niet alleen voor ouders met hun kindje en kinderdagverblijven, maar ook voor basisscholen. Op 5 april 2022 vond de jaarlijkse cultuurmarkt plaats waar Muzikintje dit jaar voor het eerst de (meest kleurrijke) kraam had. Uitgestald met de leukste materialen, instrumenten en handpoppen gingen Inge en Renske het gesprek aan met diverse basisschooldirecteuren en leerkrachten. We hopen op vele mooie samenwerkingen in de toekomst.

 

Muzikintje ondertekent het MuziekAkkoord!

Donderdag 15 juli 2021 is het MuziekAkkoord Den Bosch ondertekend in Huis73. Kinderburgemeester Job, wethouders, schoolbestuurders en vertegenwoordigers van diverse culturele, muzikale en educatieve partners waren aanwezig voor de officiële ondertekening. Zo ook Muzikintje! Inge had de eer om haar handtekening te plaatsen. 

 

Foto: Peter van Hoof

Hoera!!! Muzikintje is weer van start!

Wat zijn we blij! Na onze herstart op het kinderdagverblijf het Kinderspeelkasteel, gaan we nu ook wee onze cursus ouder-kind muziek opstarten. Fijn dat we zo positief de zomer in kunnen gaan en het jaar goed af kunnen sluiten met nog enkele lessen. Daarom zal er een verkorte cursus van vier weken plaatsvinden in Engelerhart. Zijn jullie er ook bij? Kijk bij het actueel cursusaanbod en schrijf je snel in!

Joepie! We mogen weer!

Wat een fijn nieuws! We mogen weer van start! Aanstaande woensdag 26 mei staan de deuren van het Kinderspeelkasteel weer open voor Muzikintje en op 26 juni 2021 verzorgen we weer een workshop kleutermuziek in Perron-3! 

Helaas moeten de kinderen en ouders voor onze cursussen ouder-kind muziek nog even geduld hebben. Muzieklessen met groepjes volwassenen behoort nog niet tot de mogelijkheden. Maar we zijn al dolgelukkig met wat er wel weer kan en mag en gaan er feestelijke lessen van maken met de kinderen.

Lente-zomer cursus ouder-kind muziek uitgesteld

Het zit Muzikintje niet mee dit jaar. Tijdens dit schooljaar is de meerderheid van de lessen, cursussen en workshops helaas geannuleerd wegens de maatregelen rondom het coronavirus. Toch hebben we hoop! Daarom wordt onze laatste cursus ouder-kind muziek niet geannuleerd, maar voorlopig uitgesteld in de hoop dat we het jaar muzikaal en positief kunnen afsluiten met nog enkele fijne lessen. Inschrijven is nog mogelijk! We houden je dan op de hoogte van de mogelijk start.

Tot die tijd, doet Maggy nog een fijn dutje...

Nu ook liedjes kleutermuziek te beluisteren!

Presto heeft voor de eerste keer in de studio meegewerkt aan liedjes voor zijn cursus: kleutermuziek. Ook Inge en Renske hebben uiteraard hard gewerkt om de twee vaste nummers 'Presto ligt nog steeds te slapen' en 'Afscheidsliedje' op te nemen. Bijzonder is dat deze liedjes door Inge en Renske helemaal zelf geschreven zijn. Daar zijn we best wel een beetje trots op!

Ze zijn te beluisteren bij ZING MEE! 

Muzikintje thuis via YouTube

Groot nieuws, want vanaf nu is Muzikintje er ook voor iedereen thuis via het gloednieuwe Muzikintje YouTube-kanaal! Maggy en Raaf vinden het maar stil afgelopen maanden. Corona heeft ervoor gezorgd dat alle lessen van Muzikintje op dit moment stil liggen. Maar... Inge, Renske, Maggy en Raaf hebben niet stil gezeten! De eerste filmpjes zijn gepost en vanaf nu zullen er regelmatig nieuwe filmpjes verschijnen, zodat alle kinderen thuis kunnen genieten van Muziek met Muzikintje. Vergeet je dus niet om je te abboneren op dit te gekke Muzikintje YouTube-kanaal!

Muzikintje - YouTube

 

 

Nieuw lesaanbod seizoen 2020/2021

Hoera! Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor lessen ouder-kind muziek en/of kleutermuziek voor het nieuwe seizoen 2020/2021. Na een lange 'stille' periode wegens het dreigende coronavirus mogen we eindelijk weer muziekles verzorgen. Muzikintje is voorzichtig gestart met de eerste lessen op het kinderdagverblijf en na de zomervakantie gaan ook alle openbare cursussen weer beginnen. Echter, voorlopig kunnen we geen gebruik maken van onze locatie in het Kinderspeelkasteel en daarom wijken we met onze cursus ouder-kind muziek uit naar de Regionale Muziekschool in Perron-3. Alle kindjes zijn van harte welkom samen met hun papa, mama, opa, oma, oppas of een andere dierbare. Tot snel!

Lente op een kleedje

Een mooie investering, nieuwe kleden voor de cursus ouder-kind muziek. Tijdens onze lentecursus hebben we ze voor het eerst in gebruik genomen. Wat zijn ze zacht en wat ziet het er gezellig uit! Vanaf nu kunnen we nog fijner met de kinderen muziek maken vanaf de grond. 

De lentecursus is weer van start!

De lentecursus ouder-kind muziek is weer van start op onze locaties Het Kinderspeelkasteel in de Maaspoort en in Engelerhart bij de Regionale Muziekschool. Wat is het heerlijk om muziek te maken met al die enthousiaste dreumesen en peuters en hun papa, mama, opa, oma en oppas. De lente blijft een heerlijk thema om mee te werken en onze lentecursus is dan ook weer aangevuld met veel nieuwe liedjes en mooie materialen. Kijk maar eens naar deze schattige krokusbolletjes die we laten groeien en dansen op de muziek.

Ouder-kind muziek Wintercursus 2019/2020

De ouder-kind muziek wintercursus was weer erg leuk dit seizoen! Maggy, Inge en Renske hebben genoten van de enthousiaste kinderen en hun ouders, opa's en oma's en oppas. En wat hebben we veel gedaan! We zongen vele Sinterklaasliedjes, brandden samen lichtjes met kerst, maakten vuurwerkmuziek met nieuwjaar, kregen bezoek van vijf kleine pinguïns, maakten sneeuwpret en Maggy kreeg een nieuw huis. Even een paar weken rust en dan op naar de lente!

Winter in het Kinderspeelkasteel

Buiten is het koud en nat, maar binnen maken we het lekker knus en gezellig met de peuters van kinderdagverblijf Het Kinderspeelkasteel. We zingen een liedje over lichtjes en alle kinderen krijgen een klein lichtje in hun hand. Daarna zetten we het lichtje in het nieuwe huis van Maggy. Wat ziet dat er mooi uit! Echte kerstsfeer!

Kleutermuziek in Perron-3

Dit seizoen heeft de gloedniewe ontwikkelde cursus kleutermuziek een start gemaakt met workshops op diverse scholen en buitenschoolse opvang. Afgelopen weekend is kleutermuziek ook gestart in Perron-3 bij de Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch. Inge en Renske zijn erg blij met de fijne samenwerking met de Regionale Muziekschool en deze mooie nieuwe leslocatie. Muzikintje is ook te vinden op de website van de Regionale Muziekschool: www.muziekschoolshertogenbosch.nl

  

Talent Lab Noorderlicht

Muzikintje is te gast tijdens 'Talent Lab' op Kindercampus Noord - basisschool Noorderlicht in 's-Hertogenbosch.

In het en Renske samen met Presto en de Notenboom te gekke muzikale workshops bieden aan de kinderen uit groep 1, 2 en 3. De eerste les was een succes. Met dank aan onze grote vriend 'Sisselslang' die ook van de partij was. 

 

Buitenschoolse Opvang Art & Science

Met de start van seizoen 2019-2020 zijn Inge en Renske direct enthousiast begonnen met de gloednieuwe cursus kleutermuziek. Afgelopen twee weken toegestaan Muzikintje verminderen kleutermuziek verzorgen op de BSO Kunst & Wetenschap in Perron-3 in Rosmalen. Deze BSO is niet zo nieuw als de cursus kleutermuziek. Fantastisch om daar te mogen werken met de kinderen. Het waren heerlijke, dynamische lessen.

Kijk, de Notenboom wist precies waar we kunnen zijn!

Wordt verwacht... Kleutermuziek!

Al ruim een jaar werken wij aan een geheel nieuwe cursus voor kleuters in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar (groep 1 t / m 3 van de basisschool). Met trots kunnen we zeggen dat deze vrolijke en leerzame cursus komend seizoen een start gaat maken. De flyers liggen klaar en binnenkort gepubliceerd er meer informatie over de cursus kleutermuziek op onze website en via Facebook. Hou het in de gaten!

Woensdag 26 juni 2019 mochten we de eerste keer verminderen kleutermuziek verzorgen aan de kinderen van de onderbouw van Montessorischool Merlijn in 's-Hertogenbosch. De kinderen waren dolenthousiast! Er werd gedanst, ritme getikt en er werden veel verschillende dieren nagedaan. Wat een feestje! Muzikintje heeft nu nóg meer zin gekregen in het nieuwe jaar van start te gaan met dit nieuwe lesprogramma.

Bewegen en dansen op muziek met de kleuters van Montessorischool Merlijn

Lente op het Kinderspeelkasteel

Eindelijk wordt het buiten weer lente buiten! En dat is genieten tijdens de lentelessen van Muzikintje op het Kinderspeelkasteel. Ons rupsje had weer enorme honger. We dansten de konijnenpolka. We lieten slakken rondkruipen en trommelden hazenmuziek en we waren onder de indruk van het fluiten van de vogel op dwarsfluit en vogelfluitje. 

 

Wintercursus 2018/2019

Wat hebben we mooie momenten beleefd tijdens onze ouder-kind muziek wintercursus dit seizoen. De liedjes over de krokodil waren ieders grote favoriet en als kers op de taart kreeg Maggy grappige krokodillenvingerpoppetjes cadeau van Mijnheer de Raaf tijdens haar verjaardagsfeestje.

We sloten de cursus af met koffie, thee en huisgemaakte muffins. Mmmhhh...

Sinterklaasverhaal in de klas

Op de grote dag van Sinterklaas, 5 december, had Muzikintje de eer de peuters van het Kinderspeelkasteel weer te bezoeken met een fijne muziekles. Vanwege deze dag werd de les in een ander jasje gestoken. Inge en Renske gingen bij de verschillende groepen langs met een bijzonder Sinterklaasverhaal. Doordat het verhaal interactief was en natuurlijk boordevol Sinterklaasliedjes zat, was het één groot feest!

 

Gratis proefles met fotograaf

Op vrijdagochtend 23 november 2018 is er een gratis proefles in het Kinderspeelkasteel van 9.30 uur tot 10.00 uur. Tijdens deze les is er een professionele fotograaf aanwezig. Zij maakt foto’s die gebruikt zullen worden voor zakelijke doeleinden van Muzikintje, zoals de website, foldermateriaal en sociale media. Met deelname aan de les geeft u toestemming aan Muzikintje om foto’s van u en uw kind te gebruiken.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wees er snel bij! Er is ruimte voor 10 kinderen met een ouder. Vol=vol

 

Bianca dankjewel!

Op 27 juli 2018 is er een nieuw 'muzikintje' geboren. Renske is bevallen van haar derde zoontje, genaamd Seth. Tijdens haar verlof heeft Bianca Kuijpers Renske waargenomen. Bianca, bedankt voor je enthousiaste inzet!!! 

Muzikintje bij de Regionale Muziekschool

Muzikintje zal vanaf maart 2019 ook te vinden zijn in Engelerhart te Engelen als onderdeel van de Regionale Muziekschool. Inge en Renske zijn heel blij met de nieuwe samenwerking met de Regionale Muziekschool.

 

Gekleurde rupsen

De weken van de lentecursus zijn voorbij gevlogen. Op 20 april 2018 vond alweer de laatste les van de serie plaats. Wat was het leuk! Ons rupsje was uit zijn cocon gekropen en een prachtige vlinder geworden. Samen deden we een mooie vlinderdans met prachtig gekleurde linten.

Na afloop was er koffie, thee en limonade met vers gebakken bananenbrood. De kinderen kleurden prachtige rupsen.

Wat zit er in het eitje?

Die gekke Mijnheer de Raaf heeft vorige week een wel heel bijzonder eitje gelegd in zijn nestje. De kinderen van de ouder-kind muziek lentecursus zijn heel benieuwd wat daar uit zal komen...

Paasviering op het Kinderspeelkasteel

Woensdag 28 maart vond de paasviering plaats op kinderdagverblijf Het Kinderspeelkasteel. Muzikintje speelde vrolijke lenteliedjes onder luide begeleiding van alle peuters met hun ouders die een instrumentje bespeelde. De toon voor een sfeervolle ochtend was gezet!

Start lentecursus

Op 16 maart 2018 gaat onze lentecursus ouder-kind muziek weer van start. Muzikintje is al druk bezig met de voorbereidingen. Ook ons lieve Rupsje Nooitgenoeg is al uit zijn cocon gekropen. Schrijf je snel in en kom mee muziek maken!

Gefeliciteerd Maggy!

Wat een feest! Tijdens onze wintercursus vieren we de verjaardag van Maggy. Mijnheer de Raaf kwam op bezoek met een heel mooi ingepakt cadeautje, we hadden een lekkere taart met kaarsjes en iedereen heeft heel enthousiast voor Maggy gezongen.

 

Prachtig gekleurde spinnen

Herfstcursus ouder-kind muziek 2017 is ten einde. 27 oktober 2017 vond de laatste les uit de serie van 6 plaats. Het is erg mooi dat 'Muzikintje' getuige heeft mogen zijn van de ontwikkelingen bij de jonge deelnemers. Één van de kleintjes liep tijdens de laatste les voor het eerst 'los' op Maggy af toen zij tevoorschijn kwam. Een ander was een super goede hulp met het opruimen van alle materialen tussen de liedjes door, terwijl hij eerst heel verlegen was. Er werd enthousiast meegezongen, gedanst, muziek gemaakt op alle verschillende instrumentjes en Maggy kreeg heel veel knuffeltjes en kusjes!

We sloten de laatste les af met koffie, limonade, vers gebakken cake en gezelligheid. Ondertussen kleurde de kinderen een leuke kleurplaat van hun held 'de knuffelspin' die ook een paar keer op bezoek is geweest tijdens de lessen.

Ouder-kind muziek van start

In september 2017 zijn de eerste lessen van de ouder-kind muziek herfstcursus van start gegaan. Wat is het genieten om het plezier op de gezichtjes van de jonge deelnemers te zien. Maggy was in het begin een beetje verlegen, maar na een paar lessen was iedereen dikke vriendjes met haar.

Iedere les worden de kinderen verrast met iets nieuws: het huisdier van Maggy was ook een keertje mee. Een heel lief poesje dat bij iedereen kwam knuffelen. Maggy kreeg nieuwe schoentjes omdat ze koude voeten had en er waren kaboutertjes die om de beurt wegkropen in hun paddenstoeltje.

Muzikintje V.O.F.

Op 26 september hebben Inge en Renske Muzikintje 'officieel' gemaakt met hun inschrijving van Muzikintje V.O.F. bij de Kamer van Koophandel. Inge en Renske zijn erg trots dat ze afgelopen jaren, die in het teken stonden van intensieve en creatieve ontwikkelingen en voorbereidingen, nu hebben mogen bekronen met de officiële start van Muzikintje V.O.F.! Afgelopen jaren is Muzikintje al uitgegroeid tot iets heel moois. De lessen worden enthousiast ontvangen door kinderdagverblijf, ouders en kinderen. Dat belooft wat voor de toekomst! Proost!

Maggy wordt een Pietje!

In de weken vóór Sinterklaasavond is het koud buiten. Ook Maggy heeft het koud en moet zich goed aankleden als ze buiten wil gaan spelen. De kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Het Kinderspeelkasteel helpen Maggy een handje.

Als Maggy weer lekker warm binnen is verkleed ze zich als Pietje door een mooie pietenmuts op te zetten. Samen zingen we uit volle borst Sinterklaasliedjes en alle kinderen willen Pietje Maggy een handje geven.

Eerste lessen op Het Kinderspeelkasteel

Oktober 2016 is Muzikintje officieel van start gegaan met haar eerste lessen op Het Kinderspeelkasteel (Small Steps) in Den Bosch! De muzieklessen stonden geheel in het teken van de herfst. Zo was er onder andere een knuffelspin die alle kinderen kwam kriebelen, maakten we samen zachte en harde regen, zochten we kastanjes, eikels en mooie blaadjes van de bomen. Het was een feestje en er zullen er nog velen volgen!

 

Kennismaking met Muzikintje

Al voordat Muzikintje officieel van start is gegaan, hebben een groot aantal kinderen kennis kunnen maken met Inge, Renske en Maggy tijdens een 'proefles' ouder-kind muziek of peutermuziek. In de maanden juli en augustus 2016 werden deze lessen verzorgd. 

Een sfeerimpressie... 

 

    

 

 

 

Muzikintje | Telefoon: +31 6 1118 7785 (Renske), +31 6 2921 6244 (Inge) | E-mail: info@muzikintje.nl | KvK-nummer: 69678650
Copyright © 2016-heden Muzikintje. Alle rechten voorbehouden.